Συγκέντρωση βασικών σημείων σχετικά με τα πειθαρχικά μέτρα (μάσκες/τεστ/λοκντάουν κλπ) που εφαρμόστηκαν για την «προστασία της υγείας μας» (και) στην βάση των επικίνδυνων «ασυμπτωματικών φορέων».
Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Π.Ο.Υ αναφέρει ότι “…Τα περισσότερα PCR αποτελέσματα θεωρούνται διαγνωστική βοήθεια, ωστόσο, οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας θα πρέπει να εκτιμούν κάθε αποτέλεσμα σε συνάρτηση με τον χρόνο λήψης του δείγματος, το είδος του δείγματος, τα χαρακτηριστικά του τεστ, τις κλινικές παρατηρήσεις, το ιστορικό του ασθενούς, τις επιβεβαιωμένες επαφές του, και τις επιδημιολογικές πληροφορίες.”
Μέτα-έρευνα για την μετάδοση του ιού στο «νοικοκυριό», παρουσιάζει την πιθανότητα μετάδοσης από ασυμπτωματικούς να είναι μικρότερη από 1%.
Για τη μελέτη της μεταδοτικότητας των ασυμπτωματικών περιπτώσεων SARS-CoV-2, η εικόνα 8 στο συμπληρωματικό παράρτημα συνοψίζει 27 μελέτες που αναφέρουν ποσοστά δευτερογενούς επίθεσης σε νοικοκυριά από συμπτωματικές περιπτώσεις και 4 μελέτες από ασυμπτωματικές ή προσυμπτωματικές περιπτώσεις. Το εκτιμώμενο μέσο ποσοστό δευτερογενούς προσβολής στο νοικοκυριό από τις συμπτωματικές περιπτώσεις (18.0%; 95% CI, 14.2%-22.1%) είναι σημαντικά υψηλότερο από ό,τι από τις ασυμπτωματικές ή προσυμπτωματικές περιπτώσεις (0.7%; 95% CI, 0%-4.9%; P < .001), αν και υπήρξαν λίγες μελέτες στην τελευταία ομάδα. Αυτά τα ευρήματα συνάδουν με άλλες μελέτες σε νοικοκυριά που αναφέρουν τις ασυμπτωματικές περιπτώσεις ως περιορισμένου ρόλου στη μετάδοση στο νοικοκυριό.
Στη δημοσίευση με τίτλο «Ανίχνευση νέου κοροναϊού 2019 (2019-nCoV) με RT-PCR σε πραγματικό χρόνο» (Eurosurveillance 25(8) 2020) οι συγγραφείς παρουσιάζουν μια διαγνωστική διαδικασία και ένα πρωτόκολλο RT-qPCR για την ανίχνευση και τη διάγνωση του 2019-nCo (τώρα γνωστός ως SARS-CoV-2), το οποίο ισχυρίζονται ότι είναι επικυρωμένο, καθώς και ότι είναι μια ισχυρή διαγνωστική μεθοδολογία για χρήση σε εργαστηριακά περιβάλλοντα δημόσιας υγείας.
Υπό το πρίσμα όλων των συνεπειών που προκύπτουν από αυτήν ακριβώς τη δημοσίευση για τις κοινωνίες σε όλο τον κόσμο, μια ομάδα ανεξάρτητων ερευνητών πραγματοποίησε μια ανασκόπηση σημείο προς σημείο της προαναφερθείσας δημοσίευσης στην οποία 1) όλα τα στοιχεία του παρουσιαζόμενου σχεδίου δοκιμής διασταυρώθηκαν, 2) οι συστάσεις του πρωτοκόλλου RT-qPCR αξιολογήθηκαν με βάση την βέλτιστη εργαστηριακή πρακτική και 3) οι παράμετροι εξετάστηκαν σε σχέση με τη σχετική επιστημονική βιβλιογραφία που καλύπτει το πεδίο.
Το δημοσιευμένο πρωτόκολλο RT-qPCR για την ανίχνευση και τη διάγνωση του 2019-nCoV και το χειρόγραφο πάσχουν από πολυάριθμα τεχνικά και επιστημονικά λάθη, όπως ανεπαρκή σχεδιασμό εκκινητών (primer design), προβληματικό και ανεπαρκές πρωτόκολλο RT-qPCR και απουσία ακριβούς επικύρωσης δοκιμής. Ούτε το παρουσιαζόμενο τεστ ούτε το ίδιο το χειρόγραφο πληρούν τις προϋποθέσεις για μια αποδεκτή επιστημονική δημοσίευση. Περαιτέρω, δεν αναφέρονται σοβαρές συγκρούσεις συμφερόντων των συγγραφέων. Τέλος, το πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ της υποβολής και της αποδοχής της δημοσίευσης (24 ώρες) σημαίνει ότι μια συστηματική διαδικασία αξιολόγησης από ομοτίμους είτε δεν πραγματοποιήθηκε, είτε ήταν προβληματικά κακής ποιότητας. Παρέχουμε πειστικά στοιχεία για πολλές επιστημονικές ανεπάρκειες, λάθη και ελαττώματα.
Λαμβάνοντας υπόψη τα επιστημονικά και μεθοδολογικά ελαττώματα που παρουσιάζονται εδώ, είμαστε βέβαιοι ότι η συντακτική επιτροπή της Eurosurveillance δεν έχει άλλη επιλογή από το να ανακαλέσει τη δημοσίευση.
Η απόφαση βασίστηκε σε έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σύμφωνα με την οποία εάν το δείγμα κάποιου βγαίνει «θετικό» ύστερα από 35 ή και παραπάνω «κύκλους αντίδρασης πολυμεράσης», η πιθανότητα να είναι όντως μολυσμένο αυτό το άτομο είναι μικρότερη από 3%, και ότι «… η πιθανότητα να υπάρξει λαθεμένο θετικό αποτελέσμα είναι 97% ή και ακόμα μεγαλύτερη».
Η έρευνα διεξήχθει στην περιοχή της Wuhan, την περίοδο 14 Μαίου – 1 Ιουνίου 2020 και πήρε μέρος σχεδόν το σύνολο του πλυθησμού εκεί (9,899,828). Μεταξύ άλλων, η έρευνα δείχνει ότι η πιθανότητα της μετάδοσης του ιού από “ασυμπτωματικούς” είναι απειροελάχιστη. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «το ποσοστό ανίχνευσης των ασυμπτωματικών θετικών περιπτώσεων ήταν πολύ χαμηλό και δεν υπήρχαν ενδείξεις μετάδοσης από ασυμπτωματικά θετικά άτομα σε στενές επαφές που εντοπίστηκαν. Δεν υπήρξαν ασυμπτωματικά θετικά κρούσματα στο 96,4% των κατοικημένων κοινοτήτων».
(για υπότιτλους πατήστε το εικονίδιο cc)
Ο Jean Francois Toussaint (γάλλος γιατρός, καθηγητής με έδρα στο Πανεπιστήμιο Paris – Descartes του Παρισιού και διευθυντής ενός δημόσιου οργανισμού, του IRMES – Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Έρευνας και Επιδημιολογίας των Σπορ) παρουσιάζει μια έρευνα και δείχνει ότι οι πολιτικές μέτρων πειθαρχίας που πήραν τα κράτη, τα lockdown και η αυστηρότητά τους, δεν παίζουν σχεδόν κανένα ρόλο στη θνησιμότητα, σχεδόν μηδενικό ρόλο. Ο Toussaint λέει ρητά ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ θνησιμότητας και εφαρμογής ή όχι καραντίνας στον πληθυσμό. Συμβαίνει πιθανώς το αντίθετο, όπως λέει ο Toussaint. Φαίνεται ότι τα μέτρα ακολουθούν τον COVID. Όσο περισσότερους νεκρούς και πλέον όσο περισσότερα κρούσματα, τόσο περισσότερα και αυστηρότερα μέτρα. Τα μέτρα έρχονται δεύτερα.
Δημοσιεύεται η διακήρυξη του Great Barrington από τους Jay Bhattacharya, Sunetra Gupta και Martin Kulldorff, ενάντια στα λοκντάουν, την τρομοεκστρατεία της αυξημένης θνητότητας του ιού και την υπεράσπιση της «ανοσίας πληθυσμού». Περισσότερα εδώ.
Τον Δεκέμβρη του 2021 διαρρέουν κάποια email μεταξύ των A. Fauci
Η Δρ Τζούλιετ Μόρισον, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Ρίβερσαϊντ, είπε στους New York Times: «Οποιοδήποτε τεστ με όριο κύκλου πάνω από 35 είναι πολύ ευαίσθητο… Είμαι συγκλονισμένη που οι άνθρωποι θα πίστευαν ότι 40 (κύκλοι) θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν θετικό… Το πιο λογικό μέτρο θα ήταν από 30 έως 35».
Στο ίδιο άρθρο ο Δρ Μάικλ Μίνα, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, είπε ότι το όριο πρέπει να είναι 30 ή και μικρότερο και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι η μείωση του CT από 40 σε 30 θα είχε μειώσει τα «κρούσματα covid» σε ορισμένες πολιτείες μέχρι και 90%.
Επιπλέον, όσον αφορά τους κύκλους PCR (CT):
- Οι κατευθυντήριες γραμμές MIQE PCR δηλώνουν: «Οι τιμές [CT] υψηλότερες από 40 είναι ύποπτες λόγω της υπονοούμενης χαμηλής απόδοσης και γενικά δεν πρέπει να αναφέρονται».
- Ο ίδιος ο Fauci παραδέχτηκε ότι οτιδήποτε πάνω από 35 κύκλους δεν μπορεί σχεδόν ποτέ να υπάρξει «καλλιέργεια».
- Τα δεδομένα του CDC υποδηλώνουν ότι κανένα δείγμα άνω των 33 κύκλων δεν θα μπορούσε να καλλιεργηθεί
- Το Ινστιτούτο Robert Koch της Γερμανίας λέει ότι τίποτα πάνω από 30 κύκλους δεν είναι πιθανό να είναι μολυσματικό.
- Παρόλα αυτά, είναι γνωστό ότι σχεδόν όλα τα εργαστήρια στις ηπα εκτελούν τις δοκιμές τους με τουλάχιστον 37 κύκλους και μερικές φορές φθάνουν τους 45. Και ότι η «τυποποιημένη διαδικασία λειτουργίας» του NHS στην αγγλία, για τους κανόνες δοκιμών PCR, βάζει το όριο στους 40 κύκλους.
Οι έρευνες που έχουν γίνει για την αν-αποτελεσματικότητα των μασκών είναι τόσες που θα χρειάζονταν ξεχωριστή κατηγορία. Αρκετές ακόμα είναι εκείνες για την επικινδυνότητα των μασκών. Μια συλλογή με μαζεμένες τις περισσότερες από αυτές τις έρευνες είναι εδώ.
(τελευταία ενημέρωση: Ιούνιος 2022)