Τετάρτη 13 Γενάρη. … Η εφεύρεση ενός πετυχημένου και πλατιά αποδεκτού covid-19 εμβολίου θα είναι ένα μεγάλο άλμα εμπρός για το ανθρώπινο είδος, αλλά υπάρχουν διάφορα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν:
1) η έλλειψη κατανόησης της παθογένεσης και του προγνωστικού ρόλου των εμβολίων στην κλινική εξέλιξη ατόμων που έχουν μολυνθεί με τον sars-cov-2·
2) μια τεράστια διαφωνία μεταξύ των ειδικών για το πως θα προσδιοριστούν τα επίτομα και τα αντιγόνα του sars-cov-2·
3) το εύρημα ότι η εξαρτημένη ενίσχυση αντισωμάτων (antibody-dependent enchncement / ADE) μπορεί να συμβάλει στην υπερενίσχυση της ασθένειας που προκαλεί ο sars-cov-2·
4) την έλλειψη καθιερωμένων ζωϊκών μοντέλων για τον έλεγχο των προβλημάτων για covid-19 εμβόλιο, κάτι το οποίο έχει ενισχύσει την εικασία για την χρήση ελεγχόμενης ανθρώπινης μόλυνσης (controlled human infection / CHI) σαν πιθανή προσέγγιση, και τελικά
5) εικασίες ότι η διάρκεια της προστασίας απ’ την ανοσο-αντίδραση στην φυσική μόλυνση δεν θα είναι αρκετά μακρόχρονη.
… Οι τεχνολογίες που βασίζονται στο mRNA και στο DNA εφαρμόζονται στους ανθρώπους, ειδικά σαν υποψήφια εμβόλια. Έχουν διατυπωθεί διάφορες ανησυχίες για τα mRNA εμβόλια, πέρα απ’ τα υποσχόμενα εν δυνάμει πλεονεκτήματά τους. Οι πιο σημαντικοί κίνδυνοι περιλαμβάνουν την πιθανότητα ότι τα mRNA εμβόλια μπορεί να προκαλέσουν ισχυρή αντίδραση της ιντερφερόνης 1, που μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονές και συνθήκες αυτο-ανοσοποίησης. Οι ανησυχίες για την ασφάλεια των βασισμένων στο DNA εμβολίων περιλαμβάνουν την πιθανότητα ότι η στόχευση του DNA στο χρωματοσωματικό DNA του λήπτη μπορεί να προκαλέσει μεταλλαξιογόνες συνέπειες στο λειτουργικό γονίδιο που βρίσκεται στη θέση της εισόδου.
Η στρατηγική των εμβολίων DNA είναι όμοια με την γενετική θεραπεία ως προς το ότι το σύστημα μεταφοράς, όπως τα πλασμίδια, μεταφέρει συγκεκριμένο DNA στα κύτταρα, όπου μεταφράζεται σε πρωτεΐνες που προκαλούν την ανοσολογική αντίδραση του λήπτη στο να παράξει συγκεκριμένα Τ-κύτταρα και αντισώματα. Έχουμε εμπειρία χρήσης του DNA σε διάφορες γονιδιακές θεραπείες που κυρίως σχετίζονται με κληρονομικές ασθένειες ή οικογενειακές προδιαθέσεις. Οι mainstream επιστήμονες γονιδιακής θεραπείας δηλώνουν ότι η γονιδιακή θεραπεία είναι κατάλληλη μόνο για ασθενείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο επειδή οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγάλοι. Η διαχείριση μέσω εμβολίων είναι εντελώς διαφορετική απ’ τις παρεμβάσεις με γονιδιακή θεραπεία εφόσον τα εμβόλια προορίζονται για υγιείς ανθρώπους, και κατά συνέπεια η εκτίμηση της σχέσης κινδύνου – οφέλους πρέπει να είναι εντελώς διαφορετική. Τόσο τα άτομα που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ασθένειάς τους όσο και οι υγιείς διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο με την εισαγωγή ξένου DNA στο σώμα τους, αλλά οι ασθενείς σε τελική φάση μπορεί να ωφεληθούν έχοντας μια ευκαιρία να θεραπευτούν απ’ την θανατηφόρα ασθένεια, ενώ οι υγιείς μπορεί να μην έχουν κανένα όφελος αφού ποτέ δεν μολύνθηκαν με τον συγκεκριμένο παθογόνο οργανισμό…
Αυτά γράφει μεταξύ άλλων (εξίσου ενδιαφερόντων) ο Tri Wibawa στην ευρωπαϊκή επιθέωρηση τροπικής ιατρικής και διεθνούς υγείας, με ημερομηνία ανάρτησης 4 Οκτώβρη 2020. Το ότι είναι καθηγητής μικροβιολογίας στο τμήμα ιατρικής της δημόσιας υγείας πιθανόν να δίνει επιπλέον βάρος στην επισκόπησή του πάνω στις «νέες τεχνολογίες» που εμφανίζονται σαν μάνα εξ ουρανού κατά του τσαχπίνη. Το ότι είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο Gadjah Mada της ινδονησίας θα ανακουφίσει κάθε οπαδό, θιασώτη, ινστρούχτουρα του «πάμε γερά όλοι στις πλατφόρμες!»: σιγά, τώρα, μην πάρει οποιοσδήποτε λευκός υπόψη του έναν ινδονήσιο… Δείχνει επίσης να υπηρετεί την επιστήμη και όχι τις βιομηχανίες…
Δεν σκοπεύουμε να πείσουμε κανέναν απ’ τους διαφημιστές των πλατφορμών, «απ’ οπουδήποτε κι αν προέρχονται». Ο Wibawa κάνει επισκόπηση 35 «προσπαθειών» να αντιμετωπιστεί ο τσαχπίνης χωρίς την φυσική δράση του ανθρώπινου ανοσοποιητικού. Απ’ αυτές οι 6 είναι πλατφόρμες γενετικής μηχανικής mRNA (τέσσερεις από δυτικές φαρμακευτικές, μία από ιαπωνική, καθώς και του κινέζικου στρατού, που πιθανόν έχει σταματήσει τα σχετικά πειράματα….), οι 4 πλατφόρμες γενετικής μηχανικής DNA (τρεις δυτικές και μία ιαπωνική) – και 6 κανονικά εμβόλια, χωρίς «παραλλαγή», (τα 4 κινέζικα, ένα ινδικό και ένα του καζακστάν).
Όσοι / όσες δεν είναι κλακαδόροι της γενετικής μηχανικής ας ξέρουν περί τίνος πρόκειται – και το πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο μέσα στο οποίο οι γενετιστές και το βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικο συμπλέγμα προσπαθούν να επιβληθούν / νομιμοποιηθούν. Τα “εμπόδια”, η άγνοια και οι κίνδυνοι περιγράφονται απ’ τον Wibawa καθαρά. Αντίθετα οι “εγγυήσεις” πως όλα είναι ο.κ. είναι, απλά, αυτό που κάνουν οι φαρμακο-μαφίες εδώ και πολλά χρόνια…